URAPAC-UPA
Som la teva organització
Noticies

UPA observa avenços en les negociacions del reial decret però adverteix que "tota la llet ha de tenir contracte"

17 de febrer de 2011

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC-UPA) ha insistit que la norma que ha de dotar d'estabilitat, transparència i equilibri al sector lacti ha d'entrar en vigor el proper 1 d'abril.

L'organització agrària URAPAC-UPA ha difós un comunicat després de la reunió d'ahir a Madrid al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) amb els responsables del sector lacti. URAPAC-UPA ha insistit en la necessitat de reforçar el poder negociador dels productors enfront de distribuïdors i indústria.

El MARM, a través d'aquest reial decret lacti, està portant a normativa alguns dels temes fonamentals conclosos en el Grup d'Alt Nivell del sector lacti realitzat a nivell europeu.

Román Santalla, secretari de ramaderia d’UPA, ha advertit que el contracte ha d'existir des de l'origen fins al final de la cadena, "entre productors i indústria i entre aquesta i la distribució".

El sindicat ha defensat que la llet que s'importa de França, Portugal, Alemanya o Holanda "vingui amb una situació contractual semblant a la de la llet d'aquí". Tant la Comissió Europea com el MARM s'han mostrat receptius a la implantació d'aquesta qüestió.

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya defensa també l'establiment d'un període transitori de sis mesos per "donar temps a la publicació de la norma i al termini d'informació sobre els nous procediments a tots els ramaders". La Interprofessional Làctia (INLAC) està en espera també dels informes de dos experts independents de dues universitats espanyoles que van a analitzar el mercat en base a criteris objectius per establir una referència de preu just per la llet.

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!

Visitas: 550

 

Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC-UPA)
Edifici Mercolleida, oficina 34.
Avda. Tortosa, 2. 25005 Lleida
Tel.: 973 239 167