URAPAC-UPA
Noticies

UPA observa avenços en les negociacions del reial decret però adverteix que "tota la llet ha de tenir contracte"

17 de febrer de 2011

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC-UPA) ha insistit que la norma que ha de dotar d'estabilitat, transparència i equilibri al sector lacti ha d'entrar en vigor el proper 1 d'abril.

L'organització agrària URAPAC-UPA ha difós un comunicat després de la reunió d'ahir a Madrid al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM) amb els responsables del sector lacti. URAPAC-UPA ha insistit en la necessitat de reforçar el poder negociador dels productors enfront de distribuïdors i indústria.

El MARM, a través d'aquest reial decret lacti, està portant a normativa alguns dels temes fonamentals conclosos en el Grup d'Alt Nivell del sector lacti realitzat a nivell europeu.

Román Santalla, secretari de ramaderia d’UPA, ha advertit que el contracte ha d'existir des de l'origen fins al final de la cadena, "entre productors i indústria i entre aquesta i la distribució".

El sindicat ha defensat que la llet que s'importa de França, Portugal, Alemanya o Holanda "vingui amb una situació contractual semblant a la de la llet d'aquí". Tant la Comissió Europea com el MARM s'han mostrat receptius a la implantació d'aquesta qüestió.

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya defensa també l'establiment d'un període transitori de sis mesos per "donar temps a la publicació de la norma i al termini d'informació sobre els nous procediments a tots els ramaders". La Interprofessional Làctia (INLAC) està en espera també dels informes de dos experts independents de dues universitats espanyoles que van a analitzar el mercat en base a criteris objectius per establir una referència de preu just per la llet.

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!