URAPAC-UPA
Noticies

URAPAC-UPA reparteix 3.000 safates de carn a Barcelona per denunciar els abusos de la gran distribució

Barcelona. 16 de febrer de 2011.

L'organització agrària URAPAC-UPA ha repartit gratuïtament aquest matí al districte barceloní de Nou Barris productes carnis a milers de ciutadans. La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya ha pretès amb aquesta acció denunciar els abusius i creixents marges comercials que es donen en els productes carnis. El sindicat ha comparat el preu d'una cosa tan quotidiana com dos cafès en un bar amb el preu al que els ramaders han de vendre els seus productes: "gairebé un quilo de vedella de primera, dos quilos de porc de primera, un conill, gairebé dos quilos de pollastre o gairebé 10 litres de llet".

Milers de ciutadans han fet cua per recollir una de les milers de bosses amb hamburgueses de vedella i botifarres que l'organització ha lliurat gratuïtament. "Em sembla una bona forma de demostrar el que estan passant els ramaders", afirmava Mercè, barcelonina de 47 anys. "De vegades pensem que els aliments surten dels supermercats, però tenen un origen i cal cuidar", opinava.

"En els últims deu anys, la diferència entre el que cobrem els ramaders i el preu que paguen els consumidors és cada vegada més gran. El mercat ha de ser més just i transparent ", ha explicat Lorenzo Ramos, secretari general de la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA).

"Les diferències que es donen en la cadena comercial són increïbles. La gran distribució abusa dels agricultors i els ramaders fins al punt que ens enfrontem a la desaparició. No podem seguir venent els nostres productes per sota del que ens costa produir-los ", ha explicat Jaume Torra, president d’URAPAC-UPA i número u de la candidatura per Lleida per a les eleccions a Cambres Agràries a Catalunya que se celebren el proper diumenge 20 de febrer.

L'organització ha recollit milers de signatures durant l'acte per demanar al Govern d'Espanya, a la Generalitat i als partits polítics la tramitació urgent de la Llei de Qualitat Agroalimentària, un instrument de reequilibri de la cadena en què dipositen les seves esperances els pagesos.

Vídeo elaborat per UGT Catalunya

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!