URAPAC-UPA
Noticies

Lorenzo Ramos demana al Parlament Europeu que ressalti el "veritable problema del camp europeu": els preus

Brussel•les. 11 de febrer de 2011.

El secretari general de la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA), organització en la qual s'emmarca la Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC-UPA), i vicepresident del COPA, Lorenzo Ramos, ha demanat al Parlament Europeu que "obri els ulls" a la Comissió Europea i plantegi solucions al que, al seu judici, és el "veritable problema dels agricultors i ramaders europeus": l'augment desmesurat dels costos de producció i la falta de preus percebuts pels productors.

Lorenzo Ramos ha fet aquestes peticions en la reunió que ha mantingut ahir el Presídium del COPA amb l'eurodiputat alemany Albert Dess, l'encarregat d'elaborar la resposta de l'Eurocambra a la Comunicació de la Comissió Europea sobre el futur de la PAC.

El líder d'UPA ha declarat que l'informe hauria de ressaltar més la falta d'instruments dels productors per repercutir els costos de producció al llarg de la cadena alimentària. “Els preus de les matèries primeres i del petroli no paren de pujar i no tenim eines per poder compensar aquest augment”, ha afirmat Ramos.

Lorenzo Ramos ha descrit a Brussel•les la “especial i crítica” situació que viu la ramaderia espanyola, a conseqüència de l'augment dels preus de l'alimentació del bestiar, “mentre no podem repercutir aquest augment ni arribar a acords per culpa de les normes de la competència”, ha lamentat.

Les propostes fetes per la Comissió Europea i per l'eurodiputat Albert Dess d'un major “reverdecimiento” de la PAC afeblirien, en opinió de Ramos el primer pilar d'aquesta política i complicarien encara més els tràmits burocràtics a les explotacions, per la qual cosa el líder sindical s'ha mostrat en contra d'aquesta proposta.

D'altra banda, el secretari general d'UPA ha ressaltat la necessitat que el Parlament Europeu es posicioni en contra de l'acord amb el Marroc, igual que amb l'acord Mercosur. “Aquest és un acord que perjudica clarament a Espanya, sobretot al sector de fruites i hortalisses, ja un tant oblidat per la UE”, ha conclòs.

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!