URAPAC-UPA
Noticies

URAPAC-UPA celebra un gran acte a Lleida davant més de 200 persones

9 de febrer de 2011

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya s'ha presentat avui a Lleida com a organització representativa del medi rural català. El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, el secretari general d'UGT Catalunya, Josep Mª Álvarez, el secretari general d'UPA, Lorenzo Ramos i la presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR), Teresa López, han mostrat el seu suport a l'organització encapçalant un acte en el qual han participat més de 200 persones, la majoria d'elles, dones rurals.

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha defensat la tasca dels pagesos com a productors d'aliments de qualitat i com vertebradors del territori rural català. Puxeu ha posat de manifest la importància de l'agroindústria catalana com a element d'equilibri en la balança comercial exterior. El secretari d'Estat ha destacat -en el marc del debat per al futur de la PAC- la importància de defensar la figura de la "agricultura activa" com a factor per a modular les ajudes.

"Ens presentem a les eleccions del dia 20 de febrer en igualtat de condicions", ha afirmat Josep Mª Álvarez, secretari general d'UGT Catalunya. "Pretenem aportar en positiu, sense criticar a ningú, però tenint clar que el nostre sindicat és la veritable alternativa de progrés per al camp català".

Lorenzo Ramos, secretari general d'UPA, ha denunciat la “crítica situació” que viu el sector agrari per l'absència de preu per als productes agroramaders: "la distribució vol mantenir la seva posició dominant, i pressiona a tota la cadena alimentària per aconseguir-ho. Els agricultors i ramaders som l'última baula, sense possibilitats de fixar els preus per als nostres productes ", ha lamentat.

Jaume Torra, president d’URAPAC-UPA i número 1 per Lleida per a les eleccions a Cambres Agràries del 20 de febrer, ha explicat el paper de "defensa de les petites i mitjanes explotacions familiars" que compleix la seva organització en el camp català. "Defensem una agricultura equilibrada i rendible, per al que és imprescindible que es reconegui el valor del nostre treball i aconseguim preus justos per als nostres productes", ha conclòs Torra.

Teresa López, presidenta de FADEMUR, ha posat de manifest en la seva intervenció la "total implicació" de les dones en els òrgans executius d'aquesta organització. Segons ell, altres associacions estan molt lluny de la igualtat entre homes i dones que es dóna a la Unió de Petits Agricultors i Ramaders.

Anna Giménez, candidata d’URAPAC-UPA per Tarragona i ramadera avícola, ha defensat a aquells que volen viure al camp i del camp. "La mà de les dones es nota en les explotacions agràries. Nosaltres sempre hem treballat en el medi rural, ara es tracta de visibilitzar aquest treball i que siguem iguals en drets ", ha recalcat.

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!