URAPAC-UPA
Noticies

URAPAC-UPA exigeix mesures a Brussel•les per solucionar la crisi del porcí

8 de febrer de 2011

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC-UPA) ha demanat a Brussel•les, davant els seus col•legues del COPA-COGECA i davant la Comissió Europea, noves mesures que contribueixin a solucionar la greu crisi que sofreix el sector porcí en tot el continent.

URAPAC-UPA ha afirmat que la situació que viu el sector no és només un problema de preus desencadenat per la crisi de les dioxines a Alemanya, “sinó un desequilibri gravíssim de costos de producció en un sector al que les successives reformes de la PAC han deixat sense amb prou feines mesurades de protecció”.

“El mecanisme de l'emmagatzematge privat, encara constituint un avanç, no és suficient i ha d'anar acompanyat de solucions complementàries. Així l'hi hem transmès ahir al COPA-COGECA i aquest matí a la Comissió Europea”, han relatat els responsables d'URAPAC-UPA.

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya considera “prioritari” engegar les restitucions a l'exportació en condicions adequades, per evitar que les quantitats ara emmagatzemades pertorbin els mercats de la UE passats uns mesos.

L'organització creu fonamental solucionar la volatilitat dels mercats de matèries primeres empleades en alimentació humana i animal. “Fa dos anys es va produir ja una situació amb un component especulatiu similar a l'actual”, recorden.

URAPAC-UPA ha exigit aquest matí en el Grup d'Alt Nivell per al sector porcí que encara que la futura PAC permetrà introduir correccions en els mecanismes de gestió dels mercats, “cal aportar liquiditat de manera immediata a les explotacions, pel que es pot recórrer al saldo positiu que ha llançat la intervenció de cereals realitzada”.

VOTA URAPAC-UPA

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!