URAPAC-UPA
Noticies

Una plataforma d'empresaris ramaders catalans exigeix preus dignes i un futur per al sector lleter

Vallfogona de Balaguer (lleida) - 25 de marÇ de 2011

Productors, organitzacions agràries i federació de cooperatives uneixen les seves forces per salvar els productors lleters de la crisi.

Davant la situació límit a la que ha arribat el sector lleter, un grup de 30 ramaders del sector boví de llet s’han reunit aquest matí a Vallfogona de Balaguer per tal de donar forma a una plataforma en defensa del sector per tal d’analitzar les mesures a adoptar per a garantir la viabilitat de les explotacions lleteres catalanes.  La plataforma compta amb el suport de les organitzacions professionals agràries UP, JARC, Asaja i Urapac-UPA, així com la federació de cooperatives.

L’objectiu d’aquesta plataforma unitària és la de exigir a les administracions, tant autonòmica com nacional que  posin fre a l’important desequilibri en la cadena de producció de la llet i evitar que sempre sigui el productor qui acabi pagant els plats trencats. Així, avui mentre el cost de producció d’un litre de llet és de 0.39 euros, el preu que en perceben els lleters catalans de mitjana se situa en els 0.32 euros.

Avui, les explotacions lleteres catalanes donen feina directa i indirectament a unes 12.000 persones i si la situació continúa com fins ara bona part d’aquests llocs de treball es perdrà.

Per això, la plataforma pretén exigir que des de la Administració es faci un cop de timó i, entre d’altres, reclama mesures immediates que poden anar des d’un pla de xoc a la millora de la transparència a la cadena agroalimentària.

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!