URAPAC-UPA
Noticies

URAPAC-UPA considera molt important l'augment de l'edat de les anàlisis d'EEB

18 de febrer de 2011

La Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC-UPA) ha mostrat la seva satisfacció per la rebaixa de les exigències, a partir de juliol, en els tests obligatoris als que han de ser sotmesos els animals per a la detecció del mal de les "vaques boges". El Comitè Permanent de la Cadena Alimentària de la UE -format per experts dels 27 - ha aprovat que les proves siguin obligatòries per els caps de bestiar majors de 72 mesos, un percentatge mínim dels sacrificis.

Román Santalla, secretari de ramaderia de UPA, ha mostrat la seva satisfacció pel que considera "una prova irrefutable del bon fer dels ramaders espanyols". La mesura demostra que està malaltia -que ha posat en escac a milers d'explotacions ramaderes espanyoles des de l'any 2000 - està en fase d'eradicació.

"El consumidor català i espanyol disposa, igual que en els últims anys, d'una seguretat absoluta pel que fa a la qualitat i la traçabilitat de la carn", ha declarat Santalla. "No es pot dir el mateix d'altres productes carnis que indústries i distribuïdors importen des de tercers països", ha criticat. Román Santalla ha insistit que les mateixes exigències a les quals se sotmeten els animals espanyols s'han de complir "per tots aquells ramaders els productes puguin acabar en un comerç d'Espanya". La UE mantindrà els controls sota la seva configuració actual per Romania, Bulgària, República Txeca, Eslovàquia i Polònia.

Per a l'organització, aquesta situació reflecteix el compliment "escrupolós" dels ramaders espanyols de totes les mesures excepcionals que s'han implantat amb motiu d'aquesta crisi. "Hem demostrat que som rigorosos i absolutament professionals, però esperem que això tingui un reflex en el preu dels nostres productes", ha remarcat Santalla.

URAPAC-UPA ha tret a la llum aquesta setmana els "escandalosos" marges comercials dels productes carnis: Per un quilo de vedella de primera, que pot comprar-se en qualsevol carnisseria a una mitjana de 16 euros, el ramader rep poc més de 3 euros, " unes diferències increïbles que parlen per si soles del terrible desequilibri que es dóna en la cadena alimentària ", ha recalcat URAPAC-UPA.

 

< Tornar a l'índex de notícies

¡CSS Válido!